Gott nytt slut

2008 är snart slut och jag har försökt att göra ett bokslut av det som varit under året. Jag har verkligen pendlat mellan bottenlös förtvivlan och rena rama glädje och kärlek. Alltså jag kan inte få någonting ogjort av det som hänt under året, men förhoppningsvis har jag lärt mig lite grann så att jag det kommande året inte kommer att pendla så mycket mellan ytterligheterna. Lite mer balans önskar jag mig inför 2009. Förändringar vill jag också ha och vi får se om jag kan genomföra dom. Jag är en stor känslomänniska och lever lika mycket in i sorgen som i glädjen. Jag vet inte om jag vill förändras där, för känslor för mig är så mycket JAG och jag behöver tårar både av glädje och av sorg för det renar. Men jag tror att jag kommer att vara snällare mot mig själv och ta lite större plats i livet.

Det känns som om 2009 kommer att vara mitt år och förändringar i mitt liv har redan börjat och jag hoppas att dom förändringarna kommer att ge mig mycket under 2009 för det är jag värd *ler* Jag har inte fullt ut levt som jag har velat under 2008 och en vän har bett mig om gottgörelse, men jag kunde inte ta emot den, men jag kunde förlåta. Det gnager lite i mig att jag inte är bättre än så, men just nu så gör det fortfarande för ont att det blev som det blev och i mig gnager ett tvivel om att jag skulle ha gjort fel när jag bara känner att allt egentligen är rätt. Jag svamlar, jag vet men detta är mina tankar och dom bara kommer och jag vill försöka att lämna över dom till min högre makt och därför behöver jag få ur mig detta.

En nykter nyårsafton blir det, med både kärlek och vänskap och jag ska försöka att göra denna dag till den bästa av årets alla dagar för då kan jag se tillbaka på 2008 men glädje och ett leende på läpparna. Jag önskar er alla allt gott och en tillfrisknad på alla plan i livet. Vi är värda så mycket och vi bör ta hand om oss själva på allra bästa sätt. För mår jag bra så mår andra omkring mig bra och då blir 2009 mitt år. I sinnesro

Hemma igen

Jaha så var julen slut för denna gång. Ojoj ett helt år kvar till nästa. Ja julen är verkligen slut eftersom jag har jobbat idag, jobbar i morgon och ingen ledig dag förens på tors. Julafton, juldagen och nyårsdagen där har ni mina lediga dagar denna jul. Fy sjutton ett sånt schema. Fattar ni att jag jobbar i butik och säljer glasögon?? Gissa hur många kunder vi har??
3 dagar ledig av alla jävla helgdagar, det är så man blir lite förbannad. Varför jobbar jag med detta? Fatta att jag är dum, sitter här och retar upp mig och det är inte bra för mitt hjärta. Jag börjar på allvar fundera om min chef har någonting emot mig. Nu är det slut på ställa upp och hjälpa till. Jag kommer bara att göra det allra nödvändigaste och på allvar söka ett jobb där man är ledig när alla andra är det :(

Så ja nu har jag fått vräka ur mig lite och känner mig mycket lugnare.
Nu ska jag berätta om min jul, alltså mina julklappar, det gör ju alla barn :))
Alltså av Jonas fick jag en tavla som han gjort själv och på den står det "Världens bästa mamma" naturligtvis tog jag åt mig och tar det som den sanning som det är. Jag känner mig både uppskattad och älskad och det är en underbar känsla. Av Jenny fick jag en vardagsrumslampa (har haft en ca 40 år gammal lampa hängade där, som inte ens fungerar). jag ska bara orka hänga upp den, lugn Jenny den kommer att hänga där nästa gång du kommer *ler*
Linda gav min en mugg som jag ska ha på jobbet och där står att jag är en "framstående försäljningsassistent" passar mig utmärkt, nu kan jag knäppa dom andra på jobbet på näsan för jag är minsann bäst.
Mamma hon gav mig antirynkelkräm, undrar vad hon menade med det??

Men julen vart trevlig och vi spelade spel som vanligt och som vanligt var jag bäst. Ojoj egot bara växer och växer, undrar om jag faller platt snart ;)
Jag hade nog velat stanna ett tag till men som ni kan läsa här i inledningen så gick ju inte det. Så nu sitter jag här hemma efter ett arbetspass och ögonen går faktiskt i kors. Jag åkte ju från dalarna i morse (ca 3 timmar i bil) hem tömma bilen och iväg till jobbet. Men jag slipper laga middag i alla fall för Linda ska äta hos sin kompis och jag får sitta hungrig här hemma för jag vet inte vad jag ska göra bara till mig :(

Ingen kattunge fick vi med oss hem heller. Jisses vad jag är duktig som kunde stå emot dom små rackarna, fast söta var dom *ler*
Nä på allvar nu ska jag lägga mig i soffan och bara softa och sen fundera vad jag ska fylla magen med.
Kramar om mig för det behöver jag

GOD JUL

Med denna bild önskar jag er alla en fröjdefull jul

Med dessa bilder önskar jag er alla en fröjdefull jul och förhoppningsvis en vit jul i flera bemärkelser

Vackraste Julgranen i Sverige

Visst är väl detta den vackraste julgranen alla kategorier ;))

Visst är väl detta den vackraste julgranen alla kategorier ;))

Granen står så grön

och grann i stugan. Jippi granen är klädd. Linda som tjatat och tjatat om att vi måste verkligen ha gran i år var som bortblåst när den skulle till att kläs :(
Jag orkade inte vänta på henne när hon sa att hon bara skulle gå till sin kompis en liten stund. Det var över 2 timmar sen och nu är granen klar.
Nu ska jag sova med gott samvete och Linda får skämmas lite.
Hoppas bara att jag kan somna ikväll ;)

Ge mig styrka

Alltså kan ni inte säga att granen är finast när det står där alldeles grön och ståtlig. Inte behövs det några ljus eller pynt i den. Stjärnan är ju ändå redan på plats över toppen (har en adventsstjärna i träd hängande i taket precis ovanför granen) Visst räcker det? Om det inte räcker så är min julefrid förstörd, för jag bara hatar att sätta i ljusen och få dom raka och kontakten precis till uttaget

Varför lovade jag dottern att vi skulle ha gran...gråter.... och kikar på ljusslingan..
Sången går ju så här....granen står så grön och grann i stugan


AA.s program

Dagens DR (finns att ta del av längst ner i bloggen) ger mig en massa tankar och första tanken som dök upp var visar jag hur programmet påverkat och hjälpt mig. För jag verkligen programmet vidare till den som behöver eller tolvstegar jag bara och tror att jag gör rätt. Visst man kan tolvstega på en massa olika sätt men just det där att  visa hur programmet påverkat och hjälpt mig. Jag försöker ju berätta hur jag gjort, vad jag gör och hur jag har kommit vidare. Kanske ser dom som känt mig i många år hur jag förändrats (förhoppningsvis till det bättre) men hur visar jag en nykomling hur programmet påverkat och hjälpt mig? En nykomling som inte vet hur jag var som person innan jag tog till mig programmet (okey många av oss var ju ganska lika, lika självupptagna, lika O-empatiska, lika egoistiska, lika stora skitskallar). Klara jag av att visa vem jag är idag, hur jag blivit som person och framför allt lyckas jag visa att jag förändrats till det bättre (för det tycker ju jag).

 

Kanske kan jag det genom att inte vara lika självupptagen, bli lite mer empatisk, mindre egoistisk och framför allt visa att jag inte är en stor skitskalla längre. Att ge en bit av mitt hjärta och visa att det går att leva nyktert och ha ett värdigt liv. Det går att förändas till det bättre. Jag kan berätta hurdan jag var och hur mitt liv var i missbruket och jag kan försöka att visa hur mitt liv är idag och vad jag har funnit och hur mycket bättra allt blivit på alla plan och framför allt försöka att visa skillnaderna på mig nu och då och det genom att ge tillbaka av det jag fått och föra detta budskap vidare till den som fortfarande lider.

 

Jag kan visa min tacksamhet för det jag fått och jag kan visa att jag som närapå är ateist har funnit min ”högre makt” och att den hjälper mig i mitt dagliga liv. Jag kan genom att berätta om min egen andlighet (som jag fått genom att ta till mig programmet) visa en nykomling att den som söker han finner. Men jag bör vara öppen och ärlig i allt jag gör annars lyser det igenom och allt faller tillbaka till mig själv.

 

Våga visa vem jag är idag och våga visa att jag inte alltid mår så bra. För livet är inte alltid en dans på rosor även om jag lever med och i programmet. Men jag kan visa att det går att stå ganska stadigt ändå och även om jag har en ganska så lång (i mina ögon mätt) nykterhet så behöver jag ofta hjälpa av andra i programmet för att klara av/orka igenom när det känns tufft och när det gungar under fötterna. Jag ber om hjälp med det jag behöver och jag får nästan varje dag bevis på att programmet fungerar om jag vågar och kan vara öppen och ärlig med ALLA mina känslor.

 

Tacksam för att AA finns och tacksam för att jag efter min förmåga kan föra budskapet vidare.

 

I sinnesro

 

Dagliga Reflektioner 17 december.

EN OVÄRDERLIG BELÖNING.

…arbete med andra alkoholister. Det lyckas där annan verksamhet misslyckas.
(ANONYMA ALKOHOLISTER,sid 83)

”Livet kommer att få en ny mening”, som Stora boken säger (sid 83). Detta löfte har hjälpt mig undvika egoism och självömkan. Att få se hur andra växer i det här underbara programmet och får ett bättre liv är en ovärderlig belöning för mina ansträngningar att hjälpa andra. Självprövning är ytterligare en belöning i ett fortsatt tillfrisknande, likaså lugn, sinnesfrid och tillfredsställelse. Den styrka jag får av att se andra gå mot framgång och få dela deras glädjeämnen under vandringen ger mitt liv en ny mening.


Goda tider väntar

Jo så är det, nu väntar härliga tider för i morgon kommer Olle hem, tiden har stått still samtidigt som det gått fort. Tänk att jag har haft någon att längta efter, känns nästan lite overkligt (fortfarande är ju allt så nytt) :))
Julen står ju nästan för dörren, men vi får i alla fall denna helg tillsammans.

Julen längtar jag kolosalt efter, ska ju åka till Jenny och även Jonas kommer dit. Okey vi får bara 2 dagar tillsammans men det är bättre än ingenting och jag ska bara njuta. Alla klappar utom 1 är klara och den sista ska jag köpa idag då jag är ledig. Sen måste jag hitta på någonting till Olle också, både födelsedag (han fyller 23dec) och en lite julklapp. Hmmm inte alls lätt, ungarna kommer ju med önskemål men det har ju inte Olle gjort. Fast det är klart han skulle ju nöja sig med bara mig, men han får ju inte mig varken på födelsdagen eller julen *ler*

Så här sitter jag lite och våndas för vad ska jag hitta på? Okey han gillar att äta och gillar sånt som är gott, men ätit har han nog gjort tillräckligt i Maleysia så det räcker för resten av detta år :))
Jag får väl bläddra i alla tusen reklamblad som kommit i brevlådan och se om jag får lite inspiration, vill ju försöka att få till någonting personligt och det är ju inte lätt till en karl över 50 *asg*

Usch sen är det ju meningen att jag även ska försöka att städa lite grann. Linda tvingar mig att klä granen i kväll och det måste ju vara lite städat och undanplockat innan. Så vi får se var jag hittar den orken och inspirationen till att röja undan. Ska nog i alla fall börja med lite frukost snart och sen sätta på en maskin med tvätt.

Lite lustigt är det för när jag satte mig här för att skriva så hade jag en massa att skriva om och nu plötsligt är det bara tomt i huvudet???  Kanske är det avsaknaden av frukost som gör det. Jag hoppas att ALLA ni som läser här får en riktigt skön dag i alla fall, själv kommer jag bara att svansa omkring och inte få någonting gjort känns det som.

Ge mig en kram för då får ni tusen tillbaka

Varför börja blogga

Syrran frågade i sin blogg, varför började du blogga? Så jag tänkte att jag skulle försöka att svara på det här, fast jag vet inte om jag får ihop ett bra svar på det. Mitt bloggande går ju i perioder och det blir absolut inte i någon dagboksform.  Jag gillar att skriva och skrivandet är för mig på många sätt en terapi, ett sätt att få ur mig det jag grubblar på eller det som tynger mig eller helt enkelt dela med mig av något som glatt mig eller som nu svara på en fråga *ler*
Men för det mesta blir det bara lite uppdatering om vad som hänt i min vardag (det är ju inte så många som läser min blogg)

Ibland är mina bloggar hemskt opersonliga, men jag kan även skriva från djupet av mitt hjärta och dela med mig av min erfarenhet vad gäller alkoholism. Då kan jag bli ganska så djup och självutlämnade både på gott och ont, fast mest är det av godo. Jag vill berätta att det går att förändra, jag vill tala om att har jag lyckats bli nykter så kan vem som helst det. Jag vill ge hopp till den som behöver och jag tror att jag har en massa att ge just pga av min bakgrund/min egen erfarenhet.

För mig känns det inte svårt att öppet och ärligt prata om min alkoholism. Alkoholism är en SJUKDOM, den går inte att bota men det går att leva nyktert och det går att få ett bra liv trots att man inte KAN/SKA/BÖR dricka alkohol. Ett värdig liv utan alkohol och all missär det för med dig är en välsignelse att få.

Visst skulle jag vilja att ha hade lite fler läsare, men jag har inte intresset av att sprida mig just nu i alla fall. Kanske gör jag det någongång i framtiden och då för att jag vill nå ut med mitt budskap att det går att leva utan alkohol.

Men som sagt mest skriver jag för min syster idag, så att hon där nere i småland kan hålla sig uppdaterad om mitt liv. Jag har ju mött kärleken och den delar jag gärna med mig av *ler*

Ge barnen en vit jul

Vad är barnen värda i jul? Vad är vi vuxna beredda att göra och försaka/offra för att barnen ska få en jul att minnas med glädje. Då tänker jag inte på julklappar och paket i överflöd.

Julen är barnens högtid och en tid att vara tillsammans. Barn vill ha närvarande vuxna, vuxna som inte är påverkade av alkohol.

Klarar du av att göra en insats för barnen i jul. Skulle det vara ett allt för stort offer för dig att avstå alkohol under 3 dagar i jul?
Även om du bara är måttlighetsdrickare eller bara tar en julöl. Skulle du kunna avstå det i solidaritet för barnen som har det jobbit, barnen som upplever julen som helvetet på jorden, barnen som får ont i magen redan när första ljuset tänds.

Hur viktig är alkoholen under just julen. Hör alkoholen julen till? Jag vet att det inte blir lättare för barnen som har det jobbigt för att du avstår din alkohol. Men det visar solidaritet och det visar dom barnen att det finns vuxna som vill dom väl. Det finns vuxna som kan visa att alkoholen inte är viktig.

385.000 barn växer upp med föräldar med riskfyllt drickande. Alkoholkonsumtionen är hög i Sveriga och det slår hårt mot barnen.

Skriv under du med...
http://kampanj.iogt.se/sv/Start---Vit-jul/


Gå sen in och kika på denna dokumentär
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1310136


Ge barnen en jul att minnas med glädle och massor av kärlek

Min fina sida

Ser ni vad fint jag har det här inne nu, riktigt hemtrevligt och personligt :))
Jenny är så himla duktig och jag är så glad att hon ville hjälpa mig. Jag vet ju vilket helvete min syster har med sin blogg och jag är alldeles för snäll mot mig själv för att utsätta mig för något sådant som att försöka få till en blogg när jag inget kan. Fast syrran kan ju en massa så snart har hon nog listat ut hur det mesta fungera och då lugnar hon nog ner sig *ler*

Jag bad Jenny skapa 2 olika kategorier så att jag kan skilja på det allmänna dravlet och det som handla om det mer seriösa missbruket. Får se hur det kommer att gå för mig att få in olika inlägg i olika kategorier, jag har ju ingen aning om hur man gör. Sen vill jag ha lite länkar på min blogg också,  jag ska charma och bearbeta Jenny lite till så kanske jag får hjälp med det.

Idag ringde lillebrorsan och han ville ha barnvakt i helgen. Han undrade om hans barn skulle kunna sova över hos mig natten mellan fred-lörd. Alltså detta är inte klok, vi har aldrig övernattningsgäster (förutom mina andra barn eller Olle) och nu ville brorsan ha hjälp. Men jag var tvungen att tacka nej för denna helg kommer Fredrik (syrrans lillpojk) hit för att våldgästa mig. Han kommer tillsammans med flickvänner för dom ska se Idolfinalen i Globen på fredag och tänkte då att dom skulle stanna tills söndag för att kunna göra Stockholm osäkert under lördagen. Hmm varför vart allt detta just samma helg. Jag har inte plats för så många övernattningsgäster (blir trångt när Fredde kommer + 2 till). Jag har för mycket blommor i vardagsrummet så jag fattar inte hur jag ska få plats med en madrass där inne på golvet :(

Nä nu skriver jag inget mer för jag har ingenting mer att skriva om.

Ta hand om varandra och ge mig en kram

Andra advent

Jag glömde tända det andra ljuset vid matbordet idag. Åhh så typiskt mig. Många år har det varit så att vi tänt det första ljuset första advent och sen resten på julafton. Vi har alltså inte andra och tredje advent här hemma. Undrar om tiden fram till jul går snabbare på det sättet eller om vi inte får en riktigt jul eftersom vi inte firar på rätt sätt. Just nu sitter jag och lyssnar på julmusic i alla fall. Fick en länk från ett forum så nu sitter jag och lyssnar på en massa olika sorters julsånger, både gamla och nya :))

I helgen var vi ju i Grängesberg och i lördags åkte vi till Kupolen i Borlänge och handlade. Alltså jösses hela dalarna hade bestämt sig för att åka till Kupolen denna lördag. Vi var tidiga, ändå fick vi åka runt lite för att hitta en parkering och hittade till slut en låååångt lååångt borta. Mig gjorde det inte så mycket, men det var värre med Linda som vägrade att lyssna på mamma när jag sa att det är VINTER i dalarna så hon hade ett par tygskor på fötterna, gissa om någon var blöt om fötterna. Fast det vart Jenny också för hon hade sina 100 år gamla gympadojjor på sig och dom tålde inte vätan som var. Men det var bra för hon insåg äntligen att hon behövde nya skor och köpte då ett par :))
Inget ont som inte har något gott med sig.

Nu sitter jag här hemma och saknar Olle som är ute i Borneos djungel och blir jagad av odjur och småkryp. 11 dagar är det kvar innan han kommer hem och det känns ibland som en evighet. Men han har skickat lite dagbok så jag har blivit uppdaterad lite grann i alla fall. Shopping var vad han ägnade sig åt dom första dagarna och jag har inte bestämt mig ännu om det är bra eller dåligt att ha en karl som ägnar sig åt shopping :))
sen har han haft fötterna i ett fotbad full med fiskar och det är någonting som jag skulle vilja prova på. Har läst om det och det verkar underbart att få all dökött uppätet från fötterna.

Nä nu ska jag alldeles strax iväg för att handla lite. Har ingen mjölk till morgon gröten. Kanske köper jag lite godis också och tröstar mig med. Vi köpte inget godis i helgen även fast vi sa i lördags att vi skulle köpa lite när vi gick förbi godisbutiken i Kupolen.

Kramar om er alla och så se till att kramas tillbaka och har du läst ända hit, skicka då gärna en liten hälsning.

Få se om jag kan få till det här

Jag har precis kommit igång här inne. Har tidigare funnits på http://varby2.spaces.live.com/ kanske ska jag bli kvar här inne istället. Vi får se om jag kommer att trivas. Jag är ingen stor bloggare och har ingen större läskrets, man jag gillar att skriva då och då. Egentligen är det min syrra som lurat hit mig då hon tröttnade på att dom gjort om för mycket på Windows Live. Här hittar du min syster yster  http://lisselgard.blogg.se/

Får se om jag får lite inspiration och lär mig hur allt fungerar här inne, för då kommer jag också att skriva lite då och då :))
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0